ÖZEL GÜNLERİNİZ İÇİN ÖZEL LEZZETLER

26.12.05

HIMM.. KİM NE DEMİŞ?





Ekşi Sözlük'ten...

"antakya mutfagi'nin ürünlerinin tadılabileceği küçük ve son derece şirin lokanta. yemeklerin malzemesi de antakya'dan gelmekteymiş." (habermas)

"asmalı mescit'de minare sk. no 25 te antakya yöresi yemeklerinin yapıldığı süper mekan herşeyi ile o kadar iyi ve işlerini o kadar kendilerini vererek yapıyorlar ki her girdiğimde bir ibadethaneye girmişim gibi etkilendiğim ve kendime "ben niye işimi böyle yapmıyorum" diye hayıflanıp sorduğum ve cevabı bildiğim için susup mükemmel yemekleri yiyip kendimi bir günahkar gibi hissedip üstüne teşekkür edip ayrıldığım yer bununla birlikte "nefle" aşçısının ve sahibinin adıdır arapçada yonca anlamına gelirmiş bunu şirin tabelasına ve kartvizitlerine de yansıtmışlar çok güzel olmuş" (exister)

"hatay atmosferine girmek isteyenler icin harikulade bir atmosfer sunan; kunefe, humus, uzum suyu ve frambuaz soslu dondurma gibi yerli tadlari buyuk bir ozenle hazirlayan; fonda, ozenle seclilmis parcalari dinleterek ayrica kulaginiza da hitap eden, mekansal acidan minimal, aura acisindan ise maksimal bir mekan. ayrica nefle arapcada yonca anlamina gelir. duvarlarinda gorursunuz o yonca resimlerini zantek." (lizarazu)

"isletmecisi ile adas olan (nefle hanım), antakya yemekleri arasinda 'lahme la varka' diye bilinen kagit kebebi ile meshur guzel yemekcimiz." (zubi)

"çok sevimli bir mekan. her şeyden önce kağıt kebabı tavsiye edilir. ceviz tatlısı süper yalnız fazlaca tatlı, çok şekerli ve şerbetli sevmeyenler denemesin. değişik tatlar var burada. ara soğukları da çok güzel. acayip sakindir ortamı. etraf görece boştur yoldaki masalarında rahatlıkla oturulabilir. özellikle camın kenarına küçük bir sehpa ile oturmak son derece keyifli. babylondan aşağı yürüyorsunuz hemen sola dönüyorsunuz orada. zaten bu ara taksim'de güzel ne varsa tünel taraflarında." (superstar)

"sinefil mekanıdır. mönüsünde pek leziz yemekler ve tatlılar vardır. özellikle kabak tatlısı bizim bildiğimizden epey farklıdır. kanyaklı sakız muhallebi ve kabak tatlısı arasında karar verilemez. duvarlarını theo angelopoulos, enki bilal gibi posterler süsler." (alex murphy)